MA. REFUGIO TORRES VITELA
Resumen curricular:
La Dra. Ma. Refugio Torres Vitela es profesora investigadora del Centro Universitario de Ciencias Exactas e Ingenierías de la Universidad de Guadalaj... Ver más
La Dra. Ma. Refugio Torres Vitela es profesora investigadora del Centro Universitario de Ciencias Exactas e Ingenierías de la Universidad de Guadalajara. Es Química Farmacobiologa con especialidad en Microbiologia Sanitaria, Maestría en Microbiologia e Higiene de los Alimentos y Doctorado en Ciencias de la Salud con orientación en Ciencias Biomedicas. Es miembro del Sistema Nacional de Investigadores nivel 2, cuenta con 60 publicaciones JCR, ademas de 17 libros y 21 capitulos de libro publicados.Premios a la vinculación y al mejor trabajo de investigación en foros nacionales e internacionales. Lineas de Investigación vigentes , Microbiologia , toxicologia e Inocuidad de Alimentos. Ver menos
Perfil de Investigador SNII:
Perfil PRODEP:
Bases de datos bibliográficas:
Scopus
ORCID
Publicaciones del académico:
- Effect of Moringa oleifera consumption on diabetic rats
- Comparison of the antimicrobial activities of roselle calyx extracts and chemical sanitizers directly onto contaminated cucumbers
- Presence of Multidrug-Resistant Shiga Toxin-Producing Escherichia coli, Enteropathogenic E. coli and Enterotoxigenic E. coli, on Raw Nopalitos (Opuntia ficus-indica L.) and in Nopalitos Salads from Local Retail Markets in Mexico
- Behavior and inactivation of enterotoxin-positive Clostridium perfringens in pork picadillo and tamales filled with pork picadillo under different cooking, storage, and reheating conditions
- Microbiological safety of domestic refrigerators and the dishcloths used to clean them in Guadalajara, Jalisco, Mexico
- Escherichia coli O157 in ground beef from local retail markets in Pachuca, Mexico
- Frequency of salmonella and listeria monocytogenes in five commercial brands of chicken eggs using a combined method of enrichment and nested-PCR
- Behaviour of four diarrheagenic Escherichia coli pathotypes on carrots and in unpasteurized carrot juice
- Presence of indicator bacteria, diarrhoeagenic Escherichia coli pathotypes and Salmonella in fresh carrot juice from Mexican restaurants
- Presence of some indicator bacteria and diarrheagenic E. coli pathotypes on jalapeño and serrano peppers from popular markets in Pachuca City, Mexico
- Synthesis by emulsion polymerization of poly(butyl acrylate-co-silver acrylate) ionomers and evaluation of their possible applications