Dra. NANCI EDID MARTÍNEZ GONZÁLES
Resumen curricular:
La Dra. Nanci Edid Martínez Gonzáles es profesora e investigadora en el laboratorio de Microbiología e Inocuidad de Alimentos del Centro Universitario de Ciencias Exactas e Ingenierías de la Universidad de Guadalajara. Estudió la licenciatura de Químico Farmacobiólogo, después continuó su formación en la Maestría en Microbiología e Higiene de Alimentos y Doctorado en Ciencias Químico Biológicas. Es miembro del Sistema Nacional Investigadores nivel 1, cuenta con artículos 28 artículos JCR, además de 5 capítulos de libros. Su líneas de investigación está enfocada al control de microorganismos en agua y alimentos, en la que se incluyen estudios de frecuencia de microorganismos patógenos e indicadores, estudios de desafío y eficacia de métodos de descontaminación para remover bacterias patógenas de la cáscara de frutas frescas. La profesora forma parte del cuerpo académico UDG-CA-567.
Perfil de Investigador SNII:
Perfil PRODEP:
Bases de datos bibliográficas:
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Publicaciones del académico:
- Wet steam method for reducing attached cells of Salmonella and Listeria monocytogenes on Hass avocado
- Listeria monocytogenes in Fruits and Vegetables: Antimicrobial Resistance, Biofilm, and Genomic Insights
- Comparación de la recuperación de células de Salmonella adheridas al tomate Roma con el uso de ultrasonido y vortex
- Effect of wet steam on the survival of Salmonella and Listeria monocytogenes cells attached to Hass whole avocado
- Genomic Insights into Listeria monocytogenes: Organic Acid Interventions for Biofilm Prevention and Control
- Attachment and survival of Salmonella enterica and Listeria monocytogenes on tomatoes (Solanum lycopersicum) as affected by relative humidity, temperature and time of storage
- Genetic and compositional analysis of biofilm formed by Staphylococcus aureus isolated from food contact surfaces
- Effect of storage temperature and time on the behavior of Salmonella, Listeria monocytogenes, and background microbiota on whole fresh avocados (Persea americana var Hass)
- Conditions of In Vitro Biofilm Formation by Serogroups of Listeria monocytogenes Isolated from Hass Avocados Sold at Markets in Mexico
- Evaluación de la capacidad de formación de biopelículas de Salmonella spp. aislada de aguacate Hass de mercados minoristas de Guadalajara, México
- Effect of single and combined chemical and physical treatments on the survival of Salmonella and Escherichia coli O157: H7 attached to Valencia oranges
- Simultaneous and individual quantitative estimation of Salmonella, Shigella and Listeria monocytogenes on inoculated Roma tomatoes (Lycopersicon esculentum var. Pyriforme) and …
- Occurrence of Listeria spp. and Listeria monocytogenes on Avocados Acquired from Retail Establishments
- Microbiological quality and incidence of Salmonella on cherry tomatoes at retail in Querétaro, México
- Using antimicrobials as a food safety measure during phytosanitary treatments in mangoes
- Microbial contamination on cell phones used by undergraduate students.
- Eficiencia De Tratamientos De Descontaminación En La Remoción De Células De Listeria monocytogenes Adheridas Al Epicarpio De Aguacate (Persea americana var. Hass)
- EFECTO DEL ULTRASONIDO EN LA RECUPERACIÓN DE Listeria monocytogenes Y Salmonella sp. ADHERIDAS AL EPICARPIO DE AGUACATE (Persea americana var. Hass) ALMACENADO A DIFERENTES …
- Use of a novel medium, the Polymyxin Ceftazidime Oxford Medium, for isolation of Listeria monocytogenes from raw or non-pasteurized foods
- Safety of fresh-squeezed juices
- Quantitative distribution of Salmonella spp. and Escherichia coli on beef carcasses and raw beef at retail establishments